Filtrera & anpassa

Viner från Antiyal Alvaro Espinosa

Antiyal grundades av den världsberömda chilenska vinmakaren Alvaro Espinoza 1996. På Mapuche, den inhemska indianska språk, betyder Antiyal son till solen och namnet är en hyllning till området. Alla vingårdar och hela produktionen är så naturliga ...

Läs mer om Antiyal Alvaro Espinosa

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Antiyal Alvaro Espinosa

Antiyal grundades av den världsberömda chilenska vinmakaren Alvaro Espinoza 1996. På Mapuche, den inhemska indianska språk, betyder Antiyal son till solen och namnet är en hyllning till området. Alla vingårdar och hela produktionen är så naturliga som möjligt för att få ut maximalt av den lokala terroiren (jordmånen). Vingården är familjeägd, hans fru Marina, till exempel är export- och produktionsdirektör, vilket i sin tur, gör kvaliteten skyhög. Vingården är förverkligandet av Alvaros livsdröm, som möjliggjorts genom hans många års arbete för en del av Sydamerkas mest kända och största tillverkarna. Vinmakaren Alvaro Espinoza är en pionjär och har haft banbrytande betydelse för vinproduktionen i Chile. I en tid när fokus i Chile var mer volym, såg han tidigt möjligheter att göra vin i världsklass genom att respektera naturen med biodynamisk produktion. Vingården startade Alvaro som en sann garage-producent med några få tunnor vin, men den är nu betraktad som en av Chiles bästa. Alvaro studerade enology i Bordeaux och arbetade på Château Margaux. Alvaro har varit och är fortfarande en konsult för några av Chiles och Argentinas största och mest berömda vingårdar, inklusive även partiellt danskägda vingården Alpamanta i Mendoza, Argentina. Alvaro är erkänd av både Parker och Wine Spectator som Sydamerikas viktigaste enologist inom naturlig och biodynamisk vinproduktionen. Alvaro Espinoza var också en av enologisterna som återupptäckt druvan Carmenère i Chile. Under många år räknades den vara Merlot men i dag görs det i Chile exceptionella viner på just Carmenère, som många tycker ska vara Chiles nationella druva, liksom Malbec har varit i Argentina. Alvaro arbete med just denna druva har gett honom många lovord från Robert Parker och Wine Spectator. Neil Martin skrev 2012 i Parkers Wine Advocate: Jag har träffat dussintals av vinmakare under min tid i Chile , men mötet med Alvaro Espinoza är det som fastnade i mitt minne. Jag har besökt många storskaliga vingårdar med anständig produktion, om ibland förutsägbara viner, kom Antiyal som motgift med sin bijou storlek, biodynamiska metoder, alpacas stod vakt vid vingård och den karismatiske vinmakaren själv. Alvaro studerede faktiskt med Telmo Rodriguez och båda bodde i Bordeaux. Hans vinstockar täcker bara 8 hektar som omfattar den ursprungliga enda hektar hemman, själv har han köpt förbindande mark på annat håll där han planterat några Grenache. Jag fann hans viner vara fulla av karaktär och personlighet, vin som visar stil och originalitet, att Chile börjar visa mer och mer.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du