Filtrera & anpassa

Viner producerade av Abbadia Ardenga

Abbadia Ardenga är en välkänd vinproducent i hjärtat av Toscana i Italien. Vingården ligger i Montalcino, en av de mest berömda vinregionerna i Italien, och är känd för att producera högkvalitativa viner från Sangiovese-druvan.Historien om Abbadia ...

Läs mer om Abbadia Ardenga

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Abbadia Ardenga

Abbadia Ardenga är en välkänd vinproducent i hjärtat av Toscana i Italien. Vingården ligger i Montalcino, en av de mest berömda vinregionerna i Italien, och är känd för att producera högkvalitativa viner från Sangiovese-druvan.

Historien om Abbadia Ardenga går tillbaka till medeltiden, då vingården var en del av ett benediktinkloster. Namnet Abbadia Ardenga kommer från klostret som grundades på platsen på 1100-talet. Sedan 1996 har vingården varit i händerna på familjen Palazzesi, som har moderniserat produktionen av vin samtidigt som de bevarar den gamla traditionen och historien som är så viktig för området.

Abbadia Ardenga producerar två av Toscanas mest kända viner: Brunello di Montalcino och Rosso di Montalcino. Dessa viner har blivit hyllade av kritiker och vinälskare världen över för sin elegans, komplexitet och intensitet.

Brunello di Montalcino är vingårdens mest prestigefyllda vin och anses vara en av Italiens finaste viner. Det är ett kraftfullt vin som kräver åtminstone fem års lagring innan det är redo att drickas. När det väl är klart, erbjuder det en förförisk doft av röda bär och violer, samt en komplex smak av mörk frukt och kryddor.

Rosso di Montalcino är en annan högkvalitativ rödvinsprodukt från Abbadia Ardenga. Det är en yngre och mer lättillgänglig version av Brunello di Montalcino, men det är fortfarande ett vin med hög kvalitet och god struktur.

Abbadia Ardenga är en av de mest respekterade vinproducenterna i Toscana, med en rik historia och en passion för att producera högkvalitativa viner. För vinälskare är det definitivt ett besök värt för att uppleva regionens unika smaker och atmosfär.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du