Filtrera & anpassa

Viner från Montesecondo

Det kan verka lite förvirrande att den här halva ryska, halv sicilianska killen som växte upp i Tunisien och började sitt vuxna liv i New York, hamnade som vinodlare i Chianti. Det är dock inte så konstigt. I New York försökte Silvio Messana försörja ...

Läs mer om Montesecondo

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Montesecondo

Det kan verka lite förvirrande att den här halva ryska, halv sicilianska killen som växte upp i Tunisien och började sitt vuxna liv i New York, hamnade som vinodlare i Chianti. Det är dock inte så konstigt. I New York försökte Silvio Messana försörja sig som musiker. Det kan vara lite utmanande ibland när det gäller ekonomi så han började sälja vin för att dryga ut inkomsten.Vin var något han redan kände sig knuten till, både från att njuta av att dricka det och också för att hans föräldrar nu bodde på en vacker gård i Toscana, där hans far planterade vingårdar i början av 70-talet. Silvio besökte gården. När Silvios far dog, skötte hans mor om vingårdarna och sålde druvorna till den lokala negocianten. Men i mitten av 90-talet blev Silvios mamma sjuk och han bestämde sig för att ta med sig sin familj och flytta dit för att kunna vara nära henne och hjälpa till. De njöt av livet här och bestämde sig för att stanna efter att hans mor dog.Från 2004 började han odla ekologiskt och sedan 2006, efter att ha blivit påverkad av människor som Nicolas Joly, Stefano Belotti, konverterade han till biodynamiskt jordbruk. Idag äger Silvio 17 hektar vingårdar varav 6 hektar i Vegnano - det är där han nu bor. Dessa vingårdar ligger lite högre upp och på mer kalkhaltiga jordar är hans ursprungliga vingårdar och ger vinerna som är både eleganta och med struktur. Han producerar främst röda av Sangiovese men gör också en liten mängd cabernet sauvignon och en 'vit' trebbiano (mycket lätt hudmaceration på den).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du