Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Tronquoy-Lalande

Chteau Tronquoy, som ligger i hjärtat av appellation av Saint-Estphes är en av de äldsta crus. Den har fått sitt namn efter Franois Tronquoy, den första ägaren av godset, och efter platsen som heter La Lande där slottets historiska tomt är belägen ...

Läs mer om Chateau Tronquoy-Lalande
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Tronquoy-Lalande

Château Tronquoy, som ligger i hjärtat av appellation av Saint-Estèphes är en av de äldsta crus. Den har fått sitt namn efter François Tronquoy, den första ägaren av godset, och efter platsen som heter La Lande där slottets historiska tomt är belägen. Det var på 1700-talet som vingården skapades runt det anmärkningsvärda slottet som byggdes för familjen Tronquoy. Planerna gjordes av Victor Louis, arkitekt för Grand Théâtre de Bordeaux.

Tronquoy-Lalande har en terroir som passar utmärkt för Merlot. Vingården är planterad med hela 30 ha Merlot och denna druvsort representerar majoriteten av vingården (49%). Det skiljer Tronquoy-Lalande från sina grannar där den dominerande druvsorten är Cabernet Sauvignon. Cabernet Sauvignon utgör nästa på 45% och Petit Verdot (6%). Vingården planteras med en täthet på 9000 vinstockar per hektar. Exponeringen är idealisk, mycket gynnsam för druvornas mognad. Dessutom är jorden sammansatt av en blandning av grus och lera som är mer än 8 meter tjock. Gruset är mycket dränerande medan leran håller kvar vatten på djupet och släpper ut vid behov. Vingården ligger 23 meter över havet. Fyra druvsorter används till huvudvinet Tronquoy-Lalande: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och Cabernet Franc. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du