En av Saint Emilions bäst bevarade hemligheter och ett insidertips till alla som älskar Bordeaux.Château Moulin Saint-Georges historia är nära kopplad till Château Ausone'Ts eftersom fastigheten också tillhör familjen Vauthier. Den köptes dock tidigare än Premier Grand Cru Classé A slottet Ausone redan 1921.
Den 8 hektar stora vingården ligger 200 meter söder om staden Saint-Emilion precis i anslutning till Ausone och producerar cirka 25 fat om året av vinet som är byggt för lagring. Terroiren består den klassiska lerkalkstensjorden som är karaktäristisk för distriktet.
Medelåldern på vinstockarna är 20-30 år och vingården är planterad med 80-85 % Merlot och 15-20 % Cabernet Franc. Arbetet i vingården är klassiskt för regionen och druvorna sorteras för hand i vingårdarna under skörd. Jäsningen sker traditionellt i temperaturreglerande rostfria fat i ca 4 till 5 veckor, därefter sker lagring ca 18 månader på 100 % nya fat.
Slutresultatet är en stor Saint Emilion till ett mycket bra pris.
Så smakar Château Moulin Saint-Georges
Château Moulin Saint-Georges bjuder på för området klassiska smaker som mörka bär, plommon, cederträ och lite rostade fat. Vinet har familjens Vauthiers eleganta och välbalanserade stil med mycket smak men också mycket finess.
Mat till Château Moulin Saint-Georges
Moulin Saint-Georges kraftfulla men ändå välbalanserade smaker gör att det är perfekt till mer nyanserade och smakrika rätter av nötkött, lamm eller fläsk. Vinet är alldeles utmärkt till grytor, ryggbiff, t-bone eller lammkotletter för att bara nämna några klassiska smakkombinationer. Château Moulin Saint-Georges gör sig också bra till smakrikare vegetariska rätter.