Filtrera & anpassa

Vinerna av Alta Mora

Alta Mora är en vinproducent belägen på östra Sicilien, Italien. Vinproducenten är en del av vinproducentgruppen Cusumano, och det grundades 1998 av bröderna Diego och Alberto Cusumano. Namnet Alta Mora betyder höga berg på sicilianska, och syftar på ...

Läs mer om Alta Mora

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Alta Mora

Alta Mora är en vinproducent belägen på östra Sicilien, Italien. Vinproducenten är en del av vinproducentgruppen Cusumano, och det grundades 1998 av bröderna Diego och Alberto Cusumano. Namnet 'Alta Mora' betyder 'höga berg' på sicilianska, och syftar på de höga höjderna där vinrankorna odlas.

Alta Mora är känd för sina högkvalitativa viner som uttrycker den unika karaktären av regionen, och dess viner har uppmärksammats av både nationella och internationella kritiker. Vinerna görs huvudsakligen från de inhemska druvsorterna som Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio, som odlas på sluttningarna av vulkanen Etna. Dessa druvor ger viner med en utpräglad mineralitet, kryddighet och elegans.

Alta Moras vingårdar är belägna på höjder mellan 600 och 1000 meter över havet, vilket ger dem en unik exponering för solen och en sval klimat som ger vinerna en särskild karaktär. Druvorna skördas för hand och vinförädlingen sker på en modern och tekniskt avancerad anläggning i Passopisciaro.

Företagets engagemang för miljön är en annan viktig faktor. De använder sig av hållbara odlingsmetoder som minskar användningen av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel. De har också implementerat tekniker för att minska vattenanvändningen i vinodlingarna, och har investerat i solpaneler för att minska sin miljöpåverkan.

Alta Mora är en respekterad vinproducent som har vunnit många priser och utmärkelser för sina viner. Deras viner finns i över 30 länder runt om i världen och är en mycket eftertraktad del av Siciliens vinlandskap.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du