Filtrera & anpassa

Viner från Minho, Portugal

I Portugals nordligaste region Minho görs ett av landets mest berömda viner det gröna vinet Vinho Verde DOC på druvsorter som alvarinho, loureira och trajadura. Att det är grönt har inte så mycket med färgen att göra det finns även röda Vinho Verde ...

Läs mer om Minho i Portugal
Dölj atlas

Mer om viner från Minho


I Portugals nordligaste region Minho görs ett av landets mest berömda viner – det ”gröna vinet” Vinho Verde DOC på druvsorter som alvarinho, loureira och trajadura. Att det är grönt har inte så mycket med färgen att göra (det finns även röda Vinho Verde) utan syftar på att vinet ska konsumeras när det är ungt och fräscht.

Minhos växtförutsättningar formas av närheten till Atlanten och floderna Minho, Lima och Douro som alla rinner igenom regionen, som påminner mycket om Galicia i Spanien. Atlanten för med sig regn som gör att klimatet är mycket fuktigare än längre inåt landet (som i Trás-Os-Montes i öst). Området kallas också för Costa Verde på grund av jordbrukets ställning och den gröna landsbygden.

Förr var det många som associerade Vinho Verde med lätta, halvtorra och lätt pärlande men ganska ointressanta viner. Idag görs allt oftare seriösa torra viner (ofta med en lätt spritz) - fortfarande lätta men med mycket smak och fräschör - särskilt i distriktet Monção som specialiserat sig på alvarinho. Rosévinerna är också lätta och friska medan de röda Vinho Verde är djupare och strävare i stilen. De senare görs på druvor som azal tinto, vinhao och espadeiro.

Förutom Vinho Verde finns en större regional ursprungsbeteckning kallad Minho IGP (tidigare kallad Rios do Minho).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du