Filtrera & anpassa

Viner från Alentejo, Portugal

Öster och sydost om regionen Tejo i Portugals inland ligger Alentejo - en stor region som täcker en tredjedel av landets yta. Vinerna härifrån har vuxit i popularitet de senaste åren - särskilt de röda som kan vara mjuka och lättdruckna eller ...

Läs mer om Alentejo i Portugal
Dölj atlas

Mer om viner från Alentejo


Öster och sydost om regionen Tejo i Portugals inland ligger Alentejo - en stor region som täcker en tredjedel av landets yta. Vinerna härifrån har vuxit i popularitet de senaste åren - särskilt de röda som kan vara mjuka och lättdruckna eller kraftiga och lagringståliga och nästan alltid med en personlig och lite unik Alentejostil.

Området är både en DOC och en Vinho Regional (numera IGP - Indicacoes Geograficas Protegidas)  med åtta olika underdistrikt - men man ser sällan dessa på etiketterna. De är: Portalegre, Borba, Évora, Redondo, Reguengos, Granja-Amareleja, Moura och Vidigueira.

Regionen har ett varmt och torrt kontinentalt inlandsklimat. De vanligaste druvsorterna är aragonez (tempranillo), castelao och trincadeira men man har också planterat en hel del internationella druvsorter som cabernet sauvignon och syrah.

Tidigare dominerade kooperativen men under de senaste decennierna har regionen fått en mängd nya privata egendomar med fokus på kvalitetsviner (bland annat med hjälp av EU-stöd). Och uppryckningen har varit imponerande. Idag görs några av landets mest spännande viner i regionen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du