Filtrera & anpassa

Kinesiskt vin

Kina har under de senaste åren utvecklats till ett allt mer intressant mat- och vinland. Med en historia som sträcker sig över 5000 år har Kina en rik matkultur och ett växande vinland.Traditionellt har Kineserna inte varit stora konsumenter av vin ...

Läs mer om Kina
Dölj atlas

Mer om vin från Kina


Kina har under de senaste åren utvecklats till ett allt mer intressant mat- och vinland. Med en historia som sträcker sig över 5000 år har Kina en rik matkultur och ett växande vinland.

Traditionellt har Kineserna inte varit stora konsumenter av vin utan har föredragit öl och starka spritsorter som Baijiu. Men under de senaste åren har vinindustrin vuxit och blivit allt mer sofistikerad. Kina är nu en av världens största vinproducenter och produktionen ökar stadigt varje år.

Kinas vinindustri startade på allvar på 1980-talet när flera stora internationella vinproducenter, som exempelvis Château Lafite Rothschild, investerade i Kina. Sedan dess har vinproduktionen ökat och flera kinesiska vinproducenter har börjat göra sig ett namn både nationellt och internationellt.

Kinas vinodlingar sträcker sig från de kalla och torra regionerna i norr till de varma och fuktiga regionerna i söder. De mest framgångsrika vinregionerna i Kina är idag Yantai i Shandong-provinsen och Ningxia i nordvästra Kina. Yantai är känd för sina torra vita viner medan Ningxia är känd för sina röda viner.

Att Kina är en så pass ny aktör på den internationella vinscenen gör att många viner fortfarande är relativt okända för många vinälskare runt om i världen. Men det finns även kinesiska viner som har vunnit priser och blivit uppmärksammade internationellt. Ett exempel är Ao Yun, ett vin från Yunnan-provinsen som har vunnit flera priser och blivit omtalat i vinpressen.

Utöver vin har Kina också en rik matkultur som har influerat maträtter runt om i världen. Maten varierar stort från region till region och innehåller allt från nudlar och ris till exotiska ingredienser som hajfena och fågelbon. Kinesisk mat är också känd för sin användning av kryddor och smaker som är både starka och balanserade.

Sammanfattningsvis har Kina blivit ett alltmer intressant mat- och vinland med en rik matkultur och en växande vinindustri. Vinproduktionen i Kina ökar stadigt och flera kinesiska vinproducenter har börjat göra sig ett namn internationellt. Kina har även en rik matkultur med varierande maträtter och starka smaker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du