Filtrera & anpassa

Viner producerade i Japan

Japan är ett land som kanske inte är först på listan över mat- och vindestinationer, men det betyder inte att det inte har mycket att erbjuda. Maten i Japan är känd över hela världen för sin höga kvalitet och sitt fantastiska smak. Det finns många ...

Läs mer om Japan
Dölj atlas

Mer om vin från Japan


Japan är ett land som kanske inte är först på listan över mat- och vindestinationer, men det betyder inte att det inte har mycket att erbjuda. Maten i Japan är känd över hela världen för sin höga kvalitet och sitt fantastiska smak. Det finns många regionalt unika maträtter att upptäcka, och maten är också en del av kulturen i Japan, med ritualer som omger matlagning och servering.

När det gäller vin, så är Japan fortfarande ett relativt nytt land på vinkartan. Men tack vare landets höga teknologi och precision, har Japan på senare år börjat producera viner som är riktigt värda att upptäcka. Japan har sin egen vinregion, belägen i Yamanashi prefektur, vilket ger en bra variation av både vita och röda viner.

Men det som särskiljer Japans vinscener från andra länder är dess unika druvsorter och produktionsmetoder. De flesta av druvorna som odlas i Japan är inhemska och unika för landet, som till exempel Koshu-druvan. Denna druva ger ett vin med en lätt smak som är perfekt för att para med den lätta japanska maten.

Japans vinproducenter är också kända för sin precision och deras tekniska skicklighet. En del av produktionen av japanskt vin involverar att täcka druvorna med tyg under vissa tider på året för att skydda dem från regn eller skadedjur. Denna omsorgsfulla process kan skapa viner med en mycket unik smak och karaktär.

Så, medan Japan inte kanske har samma rykte som Frankrike eller Italien när det gäller vin, är landet definitivt värt att utforska. Med dess unika druvsorter och produktionsmetoder, finns det många smaker och upplevelser att upptäcka i detta mat- och vinland.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du