Filtrera & anpassa

Viner från Dolcetto dAlba, Italien

Dolcetto dAlba är ett av de mest kända vinområdena i Piemonte, Italien. Området är känt för sina utsökta viner som är gjorda på druvan Dolcetto. Dolcetto är en mörk druva som ger ett vin med fyllighet och fruktighet.Dolcetto dAlba är beläget i norra ...

Läs mer om Dolcetto dAlba i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Dolcetto dAlba


Dolcetto d'Alba är ett av de mest kända vinområdena i Piemonte, Italien. Området är känt för sina utsökta viner som är gjorda på druvan Dolcetto. Dolcetto är en mörk druva som ger ett vin med fyllighet och fruktighet.

Dolcetto d'Alba är beläget i norra Italien i regionen Piemonte. Området ligger i närheten av floden Tanaro, och omges av berg som ger en perfekt växtplats för druvorna. Vinerna från Dolcetto d'Alba kännetecknas av sin höga syra och mjuka tanniner. Vinerna är ofta fylliga, fruktiga och har en något kryddig smak.

Enligt historien har Dolcetto d'Alba producerats i området sedan antiken. Under medeltiden blev området en viktig handelsplats för vin tack vare dess geografiska läge. Idag är området känt för sin höga kvalitet på vinerna och för sina pittoreska vyer.

Dolcetto d'Alba är uppdelat i olika områden med olika jordmån och klimat. Detta ger vinerna sin unika smakprofil. De bästa områdena för Dolcetto-druvan är höjder på 200 till 500 meter över havet med söderläge. Druvorna skördas vanligtvis i början av september, och efter att de har avstjälkats jäser druvorna i rostfria ståltankar.

Dolcetto d'Alba är vanligtvis ett vin som ska drickas ungt, eftersom vinet har en tendens att förlora sin fruktighet och syrlighet med tiden. Vinet passar utmärkt till maträtter som rött kött, pasta och ostar.

I slutändan är Dolcetto d'Alba en av de mest spännande och intressanta vinregionerna i Italien. Med sin rika historia, natursköna omgivningar och högkvalitativa viner är det ett område som definitivt förtjänar att upptäckas av vinälskare runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du