Filtrera & anpassa

Viner producerade i Vin de France

Vin de France är ett av Frankrikes största vinområden och omfattar hela landet. Men det är inte det traditionella vinområdet med strikta regler och en lång historia av vinodling. Istället är det ett relativt nytt vinområde som tillåter vinmakare att ...

Läs mer om Vin de France i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Vin de France


Vin de France är ett av Frankrikes största vinområden och omfattar hela landet. Men det är inte det traditionella vinområdet med strikta regler och en lång historia av vinodling. Istället är det ett relativt nytt vinområde som tillåter vinmakare att använda olika druvor och tekniker, och skapa en mer experimentell och innovativ stil.

Vin de France grundades 2009 som en del av en EU-reform av vinindustrin. Syftet var att skapa en mer flexibel och konkurrenskraftig marknad genom att tillåta vinmakare att använda druvor från hela EU, snarare än bara från en specifik region.

Vin de France innebär en stor förändring för fransk vinproduktion, som traditionellt sett har varit mycket reglerad. Tidigare var vinerna begränsade till specifika regioner och druvsorter, med strikta regler för hur de fick odlas och framställas. Detta har gjort att viner från exempelvis Bordeaux och Bourgogne har varit välkända och eftertraktade över hela världen, men också dyra och exklusiva.

Vin de France möjliggör för vinmakare att använda andra druvor, både inhemska och utländska, och att experimentera med nya tekniker. Detta ger dem större frihet att skapa innovativa och spännande viner, som kan konkurrera med andra internationella viner till ett mer konkurrenskraftigt pris.

Vin de France har också varit en viktig faktor för att göra franskt vin mer tillgängligt och enklare att förstå för konsumenter över hela världen. Istället för att fokusera på region eller druvsort, kan vinet marknadsföras enbart under sitt eget namn, med information om druvsort och tillverkningsprocess på etiketten.

Vin de France är ett spännande och innovativt vinområde som fortsätter att utvecklas och växa. Det är en symbol för förändring och modernisering inom en traditionell och historisk bransch, och erbjuder konsumenterna ett stort utbud av högkvalitativa och prisvärda viner att utforska.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du