Filtrera & anpassa

Viner producerade i Savoie

Savoie är ett av Frankrikes mest fascinerande mat- och vindistrikt. Beläget i östra Frankrike, omfattar detta bergiga område över 4 000 hektar av vingårdar, varav de flesta är ligger vid foten av de snötäckta alperna.Vindruvorna som odlas i Savoie är ...

Läs mer om Savoie i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Savoie


Savoie är ett av Frankrikes mest fascinerande mat- och vindistrikt. Beläget i östra Frankrike, omfattar detta bergiga område över 4 000 hektar av vingårdar, varav de flesta är ligger vid foten av de snötäckta alperna.

Vindruvorna som odlas i Savoie är unika på grund av regionens kalla och fuktiga klimat. De mest kända druvsorterna i området är Jacquère, Altesse, Mondeuse och Gamay. Det finns också några mindre kända druvsorter som Persan och Gringet, som ger viner med hög karaktär och personlighet. Vinerna som produceras i Savoie har en unik smakprofil med en frisk syra och tydliga mineraltoner, vilket gör dem mycket eftertraktade av vinkännare över hela världen.

Men vin är inte den enda kulinariska höjdpunkten i Savoie. Området är också känt för sin fantastiska mat, som inkluderar en mängd olika lokala specialiteter. Ost är en stor del av Savoies matkultur, och området är känt för sin Reblochon-ost som används i den berömda franska rätten Tartiflette. Andra lokala rätter inkluderar Pormonier (en slags kryddad korv), diots (en annan typ av korv), och crozets (små kantarellformade pasta).

Savoie är också känd för sin gastronomiska tradition av att kombinera mat och vin, och det finns många restauranger i området som serverar lokala rätter tillsammans med passande viner. Detta gör att besökare kan njuta av den rika kulturen i regionen samtidigt som de upplever en kombination av smaker och dofter som är helt unika för Savoie.

Sammanfattningsvis är Savoie ett otroligt vackert och fascinerande mat- och vindistrikt i östra Frankrike. Med sin unika klimat och jordmån, producerar området vin av hög kvalitet och är också känt för sina lokala specialiteter som ost och korv. Det är ett område som alla mat- och vinälskare borde besöka och uppleva.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du