Filtrera & anpassa

Viner från Tavel, Frankrike

Rhne-distriktet Tavel AOP täcker lite drygt 900 hektar precis sydväst om dess betydligt mer kända granne Chteauneuf-du-Pape och är den sydligaste av Rhnes klassiska distrikt Costires de Nimes ligger längre söderut men räknades tills helt nyligen inte ...

Läs mer om Tavel i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Tavel


Rhône-distriktet Tavel AOP täcker lite drygt 900 hektar precis sydväst om dess betydligt mer kända granne Châteauneuf-du-Pape och är den sydligaste av Rhônes klassiska distrikt (Costières de Nimes ligger längre söderut men räknades tills helt nyligen inte till Rhône utan till Languedoc-Roussillon).

I Tavel görs bara roséviner - några av vinvärldens bästa och mest kända - som historiskt har  haussats av kändisar som kung Louis XIV och Honoré de Balzac. De dominerande druvorna i Tavel är grenache och cinsault (ibland även syrah och mourvèdre). Som bäst är de ganska mörka i färgen och har en fyllig smak av röda bär, mineral och örter. Torra och fräscha med mjuk bärighet. Tyvärr är det långt ifrån alla som gör bra viner och kvaliteten i distriktet är ojämn.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du