Filtrera & anpassa

Viner från Cornas, Frankrike

Precis söder om Saint-Joseph och norr om Saint-Peray på den västra sidan av floden Rhne ligger Cornas AOP. Distriktet är bara 90 hektar och odlarna gör enbart röda viner av syrah. Jordmånen är återigen granitbaserad men klimatet varmare än i ...

Läs mer om Cornas i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Cornas


Precis söder om Saint-Joseph och norr om Saint-Peray på den västra sidan av floden Rhône ligger Cornas AOP. Distriktet är bara 90 hektar och odlarna gör enbart röda viner av syrah. Jordmånen är återigen granitbaserad men klimatet varmare än i Hermitage (trots att det bara skiljer en mil mellan distriktsgränserna) eftersom Cornas ligger skyddat från Mistralen. Det gör att vinerna i mångt och mycket liknar dem i andra Rhône-distrikt som Hermitage och Côte-Rôtie, med fyllig mörk och sträv smak av mörka bär, charkuterier, peppar och salmiak. Men de har också ibland en lite rustik smak av vilt och rejält tuffa tanniner som gör att de saknar lite av finessen hos sina mer berömda släktingar.

Distriktet Cornas fick rätt till egen ursprungsbeteckning, AOP, 1938 men det var först på 1950-talet som odlarna började buteljera sina egna viner. På senare år har vinerna från Cornas fått ett litet uppsving. De är oftast bättre och mer koncentrerade än de som kommer från granndistrikten Saint-Joseph eller Crozes-Hermitage men billigare än vinerna från Hermitage. De behöver ca. 5-10 år på flaska för att visa sig från sin bästa sida.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du