Filtrera & anpassa

Viner producerade i Vin de Pays du Var

Vin de Pays du Var är ett vindistrikt i Provence-regionen i södra Frankrike, känt för att producera några av de mest smakfulla vinerna i världen. Vinet från detta område är inte lika känt som den berömda rosévinet från Provence, men dess rika smak ...

Läs mer om Vin de Pays du Var i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Vin de Pays du Var


?Vin de Pays du Var är ett vindistrikt i Provence-regionen i södra Frankrike, känt för att producera några av de mest smakfulla vinerna i världen. Vinet från detta område är inte lika känt som den berömda rosévinet från Provence, men dess rika smak och höga kvalitet gör det till en favorit bland vinälskare.

Vin de Pays du Var ligger i departementet Var och omfattar ett område på cirka 33 000 hektar. Detta omfattande område är hem för flera olika druvsorter, inklusive Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan och Cabernet Sauvignon, vilket ger en unik smakprofil till vinet.

Ett av de mest intressanta dragen hos Vin de Pays du Var är den stora variationen i jordmån. Från kalkstensgrunder till sandsten och skiffer, kan de olika jordarna i området skapa olika smakprofiler i vinerna. Därför är varje vin från Vin de Pays du Var unikt och karaktäristiskt.

Vin de Pays du Var är också känt för sin produktion av kvalitetsviner som AOC Côtes de Provence, vilket visar på dess förmåga att producera exceptionellt högkvalitativt vin. Men trots detta har Vin de Pays du Var lyckats behålla en viss oberoende karaktär, som ger utrymme för kreativitet och experiment i produktionen av vin.

En annan unik egenskap hos Vin de Pays du Var är dess klimat. Den varma solen och kyliga Mistral-vinden från Rhônedalen ger det perfekta klimatet för druvorna att mogna på. Detta bidrar till att ge Vin de Pays du Var-vinerna deras distinkta smak och karaktär.

I slutändan är Vin de Pays du Var en underbar destination för vinälskare och turister. Här kan man uppleva Provences vackra landskap, den lokala kulturen och framför allt de utmärkta vinerna. Så om du någonsin besöker södra Frankrike, är ett besök på Vin de Pays du Var ett måste för alla vinälskare och matentusiaster.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du