Filtrera & anpassa

Viner producerade i VDP Mediterranée

VDP Mediterranée är ett av de mest spännande vindistrikten i Provence i Frankrike. Detta område, som sträcker sig från kusten av Medelhavet till Alperna, är känt för sin unika geografiska läge och dess varierande klimat. Dessa faktorer bidrar till ...

Läs mer om VDP Mediterranée i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från VDP Mediterranée


VDP Mediterranée är ett av de mest spännande vindistrikten i Provence i Frankrike. Detta område, som sträcker sig från kusten av Medelhavet till Alperna, är känt för sin unika geografiska läge och dess varierande klimat. Dessa faktorer bidrar till att producera viner med en stor karaktär och kvalitet.

Vinodling i VDP Mediterranée har en lång och rik historia, med spår av druvodling som går tillbaka till romartiden. Under medeltiden producerades vinet huvudsakligen för lokalt bruk, men i modern tid har området blivit känt för sin höga kvalitet och har vunnit internationellt erkännande.

En av de viktigaste druvorna som odlas i området är Mourvèdre, som ger vinerna en unik smakprofil med inslag av mörka bär, örter och kryddor. Andra druvor som också odlas i området är Grenache, Syrah, Cinsault och Carignan, som alla bidrar med olika smaker och karaktärer till vinerna.

VDP Mediterranée har också en stark koppling till havet, vilket är en av anledningarna till att området har ett så varierande klimat. De starka vindarna från Medelhavet hjälper till att hålla druvorna svala och skyddade från för mycket sol. Detta ger vinerna en balanserad syra och en friskhet som är särskilt eftertraktad av vinexperter.

Trots att VDP Mediterranée är känt för sin höga kvalitet är det fortfarande ett relativt okänt vindistrikt. Detta har dock börjat förändras de senaste åren, då allt fler upptäcker den unika karaktären hos vinerna från området. Många vinmakare har också börjat experimentera med nya druvor och tekniker för att producera viner som är ännu mer intressanta och innovativa.

Slutligen är VDP Mediterranée ett av de mest spännande vindistrikten i Provence, med en unik smakprofil och en stark koppling till havet. Om du letar efter nya och spännande viner att utforska är detta definitivt en region att hålla ögonen på.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du