Filtrera & anpassa

Viner från IGP Var

GP Var är ett vindistrikt beläget i Provence, södra Frankrike, som producerar några av de mest populära vinerna i regionen. Provence har länge varit känt för sina viner, och IGP Var är inget undantag.Vingårdarna i IGP Var täcker ett område på ungefär ...

Läs mer om IGP Var i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från IGP Var


GP Var är ett vindistrikt beläget i Provence, södra Frankrike, som producerar några av de mest populära vinerna i regionen. Provence har länge varit känt för sina viner, och IGP Var är inget undantag.

Vingårdarna i IGP Var täcker ett område på ungefär 5000 hektar och producerar en mängd olika viner, inklusive röda, vita och roséviner. Den dominerande druvsorten som odlas här är Grenache, men också Syrah, Mourvèdre och Cinsault är vanliga.

Ett av de mest kända vinerna från IGP Var är rosévinet. Provence är den största producenten av rosévin i världen, och IGP Var producerar en del av de mest prisvärda rosévinerna i regionen. Dessa viner kännetecknas ofta av en ljus färg och en fruktig smak med inslag av jordgubbar och hallon.

IGP Var är också känt för sina vita viner, som oftast görs av druvorna Vermentino och Rolle. Dessa viner har en frisk smak med inslag av citrus och exotiska frukter, och är en utmärkt följeslagare till fisk- och skaldjursrätter.

När det gäller röda viner är de vanligaste druvsorterna Grenache, Syrah och Mourvèdre. Dessa viner är ofta medelfylliga och har en fruktig smak med inslag av svarta vinbär och plommon.

IGP Var har också ett antal mindre kända druvsorter som används för att göra specialviner. En av de mest ovanliga är Tibouren, som används för att göra en särskild typ av rosévin som är unik för regionen.

Vingårdarna i IGP Var ligger på kullar och sluttningar, och många av dem har en fantastisk utsikt över området. Detta gör det till en populär destination för vinprovningsturer och andra vinrelaterade aktiviteter.

Sammanfattningsvis är IGP Var ett vindistrikt som är väl värt ett besök för alla som är intresserade av vin. Med sina varierande viner och natursköna omgivningar är det en plats där man kan uppleva Provences vintraditioner på ett unikt och spännande sätt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du