Lite väster om Chassagne-Montrachet och Pulighy-Montrachet en bit bort från den geologiska huvudfåran i Bourgognes Côte de Beaune ligger Saint-Aubin. Området producerade förr 50 procent vardera av rött och vitt men med en ökande efterfrågan på vitt vin är nu två tredjedelar av produktionen vitt vin på chardonnay. De här vinerna är ofta friska och mineraliga med fin frukt och nötiga och smöriga tongångar. De röda är mjuka och generösa.
De vita vinerna växer framförallt på vit lera med högt kalkstensinnehåll. De röda trivs bäst på lite tyngre brun lera. Hela 130 av 160 hektar är premier cru. Totalt är 20 vingårdslägen klassificerade som premier cru och säljs antingen som Saint-Aubin Premier Cru + vingårdsnamnet AOP eller som Saint-Aubin Primer Cru (i det senare fallet kan vinet vara en blandning av flera olika lägen). Dessa är: Bas de Vermarain à l’Est, Derrière Chez Edouard, Derrière la Tour, Echaille, En Créot, En la Ranché, En Montceau, En Remilly, En Vollon à l’Est, Es Champs, La Chatenière, Le Bas de Gamay à l’Est, Le Charmois, Le Puits, Les Castets, Les Champlots, Les Combes, Les Combes au Sud, Les Cortons, Les Frionnes, Les Murgers des dents de chien, Les Perrières, Les Travers de Marinot, Marinot, Pitangeret , Sous Roche Dumay, Sur Gamay, Sur le sentier du Clou, Vignes Moingeon och Village.
AOP-bestämmelserna tillåter både chardonnay och pinot blanc för vita viner men de allra flesta är gjorda på 100 procent chardonnay. För de röda tillåts upp till 15 procent gröna druvor (chardonnay, pinot blanc och pinot gris) men det är få som utnyttjar den möjligheten.