Filtrera & anpassa

Viner från Saint-Bris, Frankrike

Vindistriktet Saint-Bris ligger i Bourgogne i Frankrike och är känt för sina unika vita viner som görs av den sällsynta Sauvignon Blanc-druvan. Trots att Bourgogne i allmänhet är känd för sina röda viner, har Saint-Bris vunnit popularitet på grund av ...

Läs mer om Saint-Bris i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Saint-Bris


Vindistriktet Saint-Bris ligger i Bourgogne i Frankrike och är känt för sina unika vita viner som görs av den sällsynta Sauvignon Blanc-druvan. Trots att Bourgogne i allmänhet är känd för sina röda viner, har Saint-Bris vunnit popularitet på grund av sin karakteristiska smakprofil och den fantastiska kvaliteten på sina viner.

Saint-Bris är en liten by som ligger på högra stranden av floden Yonne och har en rik historia inom vinodling. Området anses vara en av de äldsta vinregionerna i Frankrike och det finns dokumentation som går tillbaka till medeltiden om dess produktion av viner. Under århundradena har det funnits en kultur av att producera högkvalitativa viner här och områdets vinmakare är stolta över att fortsätta denna tradition.

En av de mest unika egenskaperna hos Saint-Bris-vinerna är deras höga syrahalt, som är en direkt följd av regionens geografiska läge. Jordmånen består av kalksten och lera, vilket tillsammans med det svala klimatet och den höga höjden gör att druvorna behåller en hög syrahalt. Detta ger Saint-Bris-vinerna en frisk och fräsch smak med toner av citrus, grapefrukt och mineral.

En annan faktor som bidrar till Saint-Bris-vinernas unika smakprofil är vinmakarnas användning av ekfat. De flesta av vinerna åldras på ekfat, vilket ger en subtil vaniljton och en rundare smak. Detta är särskilt vanligt för de mer premiumvinerna från området, som ofta åldras i upp till 18 månader på fat.

Trots att Saint-Bris-vinerna är relativt okända utanför Bourgogne har de börjat få uppmärksamhet från vinexperter och entusiaster runt om i världen. Detta har lett till en ökad efterfrågan på dessa viner och har gjort dem till en av de mest spännande upptäckterna för vinälskare.

Sammanfattningsvis är Saint-Bris i Bourgogne en av de mest unika vinregionerna i Frankrike. Dess höga syrahalt och användning av ekfat ger dess viner en fräsch smakprofil med subtila toner av citrus och vanilj. Detta tillsammans med områdets rika historia och kultur av vinodling gör Saint-Bris till en spännande upptäckt för vinälskare över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du