Filtrera & anpassa

Viner från Maranges, Frankrike

Bourgognedistriktet Maranges AOP är numera Cte de Beaunes sydligaste vindistrikt och består av de tre kommunerna Cheilly-ls-Maranges, Dezize-ls-Maranges och Sampigny-ls-Maranges. 95 procent av produktionen är rött vin på pinot noir och fem procent ...

Läs mer om Maranges i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Maranges


Bourgognedistriktet Maranges AOP är numera Côte de Beaunes sydligaste vindistrikt och består av de tre kommunerna Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges och Sampigny-lès-Maranges. 95 procent av produktionen är rött vin på pinot noir och fem procent vitt på chardonnay. De röda tenderar att vara bäriga med bra tanninstruktur och de vita runda och fruktiga.

Till skillnad från de flesta sluttningar i övriga Côte de Beaune har kullarna här en syd/sydvästlig exponering på 240-400 meters höjd. Och jordmånen varierar rejält mellan de olika lägena.

7 ”climats” eller vingårdar har rätt till premier cru-status och buteljeras antingen som Maranges Premier Cru + vingårdsnamnet eller Maranges Premier Cru (i det senare fallet är det tillåtet att blanda viner från olika lägen). Dessa är: Clos de la Boutière, Clos de la Fussière, La Fussière, Le Clos des Loyères, Le Clos des Rois , Le Croix Moines och Les Clos Roussots.

Nästan allt vin är rött och gjort på pinot noir även om AOP-bestämmelserna tillåter upp till 15 procent gröna druvor i de röda vinerna (chardonnay, pinot blanc och pinot gris) och den lilla mängden vitt som görs kan göras på både chardonnay och pinot blanc men nästan allt vitt är 100 procent chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du