Filtrera & anpassa

Viner från Ladoix, Frankrike

Ladoix AOP ligger i Bourgogne-kommunen Ladoix-Serrigny nordöst om Aloxe-Corton i norra Cte de Beaune och precis på gränsen till Cte de Nuits. Precis som Pernand-Vergelesses lever Ladoix viner lite i skuggan av Aloxe-Corton även om kommunen har del i ...

Läs mer om Ladoix i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Ladoix


Ladoix AOP ligger i Bourgogne-kommunen Ladoix-Serrigny nordöst om Aloxe-Corton i norra Côte de Beaune och precis på gränsen till Côte de Nuits. Precis som Pernand-Vergelesses lever Ladoix viner lite i skuggan av Aloxe-Corton även om kommunen har del i både Corton Grand Cru och Corton-Charlemagne (dock inte den tredje grand crun Charlemagne).

Ungefär tre fjärdedelar av vinet är rött och gjort på pinot noir och en fjärdedel är vitt på mestadels chardonnay. Generellt varierar kvaliteten en del men de bästa vinerna uppvisar fin smak av röda bär (körsbär och hallon), kryddor och blommor och ganska fylliga vita viner. Jordmånen är varierad med stenar och rödaktig järnrik mylla ovanpå kalksten på de övre delarna av kullarna, rödaktig kalkrik jord med en hel del kalkstensavlagringar mitt på kullarna och mer lera ju längre ner man kommer.  

11 lägen är klassificerade som premier cru och säljs antingen som Ladoix Premier Cru + vingårdsnamnet eller bara som Ladoix Premier Cru (i det senare fallet kan vinet vara en blandning från flera olika lägen). De är: Basses Mourottes, Bois Roussot, En Naget, Hautes Mourottes, La Corvée, La Micaude, Le Clou d’Orge, Le Rognet et Corton, Les Buis, Les Grêchons et Foutrières och Les Joyeuses.

AOP-bestämmelserna tillåter upp till 15 procent gröna druvor i de röda vinerna (chardonnay, pinot gris och pinot blanc) men det är inget som används speciellt ofta. På samma sätt tillåts både chardonnay och pinot blanc i det vita vinerna men dessa är allt som oftast gjorda på 100 procent chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du