Filtrera & anpassa

Viner från Fixin, Frankrike

Strax söder om Marsannay i norra Bourgogne ligger Fixin AOC som domineras av röda viner på pinot noir, även om här också görs en liten mängd vit chardonnay. Jordmånen i Fixin är densamma som i Marsannay och varierar - på slättlandet dominerar lera ...

Läs mer om Fixin i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Fixin


Strax söder om Marsannay i norra Bourgogne ligger Fixin AOC som domineras av röda viner på pinot noir, även om här också görs en liten mängd vit chardonnay. Jordmånen i Fixin är densamma som i Marsannay och varierar - på slättlandet dominerar lera och på sluttningarna är det mer kalksten (kiselrik kalkstensjord). De bästa lägena ligger på de övre delarna av den 350 meter höga, ibland branta, sluttningen.

I Fixin finns fem lägen eller vingårdar som är klassificerade som premier cru, men de täcker inte mer än 14 hektar (varav 0,5 ha används för vit Fixin Premier Cru AOP). De är: Arvelets, Hervelets, Clos du Chapitre, Clos Napoléon och Clos de la Perrière. De bästa röda Fixinvinerna har en ganska kraftig struktur med mycket smak och de behöver tid på sig för att mjukna, upp till tio år på flaska.

15 procent vita druvor får användas vid rödvinsframställning (chardonnay, pinot gris och pinot blanc). För vitt vin tillåts både chardonnay och pinot blanc, men de flesta vita viner är gjorda på 100 procent chardonnay och de flesta röda på 100 procent pinot noir.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du