Filtrera & anpassa

Viner från Auxey-Duresses, Frankrike

Väster om Bourgognedistriktet Meursault, i en bördig dal lite skilt från övriga Cte de Beaune, ligger Auxey-Duresses. Området är framförallt känt för röda mjuka pinot noir-viner som har mycket smak och sina vita torra viner på chardonnay som går i ...

Läs mer om Auxey-Duresses i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Auxey-Duresses


Väster om Bourgognedistriktet Meursault, i en bördig dal lite skilt från övriga Côte de Beaune, ligger Auxey-Duresses. Området är framförallt känt för röda mjuka pinot noir-viner som har mycket smak och sina vita torra viner på chardonnay som går i Meursault-stil. Ofta till ett pris som är billigare än från de mer berömda grannarna.

Jordmånen varierar en del i distriktet. Distriktet har inga grand cru-vingårdar men väl 9 premier cru-lägen. De flesta av dessa ligger runt kullen Bourdon i östra delen av Auxey-Duresses som är en förlängning av den steniga kalkstensrika märgel som finns i både Monthelie och Volnay. På andra ställen dominerar kalkstenen som i sydöst ner mot Meursault där chardonnay trivs utmärkt.

Premier cru-vinerna buteljeras antingen som Auxey-Duresses Premier Cru + vingårdsnamnet AOP eller Auxey-Duresses Premier Cru (i det senare fallet får de vara blandningar från flera olika lägen). Det allra mesta är rött vin. De 9 lägena är: Bas des Duresses, Climat du Val, Clos du Val, La Chapelle, Les Bréterins, Les Duresses, Les Ecussaux, Les Grands Champs och Reugne.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du