Filtrera & anpassa

Viner från Entre-Deux-Mers, Frankrike

Entre-Deux-Mers är en pittoresk region belägen mellan två floder i Bordeaux i sydvästra Frankrike. Namnet betyder bokstavligen mellan två hav och syftar på floderna Garonne och Dordogne som möts i området. Entre-Deux-Mers är en av de mest framstående ...

Läs mer om Entre-Deux-Mers i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Entre-Deux-Mers


Entre-Deux-Mers är en pittoresk region belägen mellan två floder i Bordeaux i sydvästra Frankrike. Namnet betyder bokstavligen 'mellan två hav' och syftar på floderna Garonne och Dordogne som möts i området. Entre-Deux-Mers är en av de mest framstående vindistrikten i Bordeaux och dess viner är världsberömda.

Regionen är känd för sin varierande geografi och jordmån. Här finns kullar, dalar och slättland, vilket skapar en varierande terroir för vindruvorna. Jordmånen varierar från sandiga, grusiga slätter till leriga backar, vilket resulterar i olika smaker och kvaliteter i vinerna.

Entre-Deux-Mers är hem för flera olika druvsorter, men de mest kända är Sémillon, Sauvignon Blanc och Muscadelle för vita viner, samt Merlot och Cabernet Franc för röda viner. Dessa druvor trivs i regionens unika klimat, som präglas av milda vintrar och varma somrar med tillräckligt med regn.

Vinerna som produceras i Entre-Deux-Mers är vanligtvis friska, fruktiga och livliga. Vita viner är kända för sin citruskaraktär och mineralitet, medan de röda vinerna är fylliga och mjuka med toner av svarta vinbär och kryddor.

Förutom dess berömda viner, har Entre-Deux-Mers också en rik kulturell och historisk arv. Området har varit bebott sedan forntiden och har överlevt flera krig och konflikter genom åren. Regionen är också hem för flera historiska monument och sevärdheter, inklusive slott, kyrkor och kloster.

Sammanfattningsvis är Entre-Deux-Mers en unik och värdefull del av Bordeaux. Dess rika terroir och varierande jordmån skapar de perfekta förutsättningarna för att producera några av de finaste vinerna i världen. Och med sin fascinerande historia och kultur, är Entre-Deux-Mers definitivt en plats som man bör besöka om man är en vinälskare eller bara är intresserad av Frankrikes rika kulturarv.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du