Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Cadillac

Vindistriktet Cadillac är beläget i Bordeaux-regionen i Frankrike och är känt för sina högkvalitativa söta vita viner. Området är uppkallat efter staden Cadillac, som ligger i närheten av floden Garonne.Cadillac har en rik historia som sträcker sig ...

Läs mer om Cadillac i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Cadillac


Vindistriktet Cadillac är beläget i Bordeaux-regionen i Frankrike och är känt för sina högkvalitativa söta vita viner. Området är uppkallat efter staden Cadillac, som ligger i närheten av floden Garonne.

Cadillac har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Under denna tid odlades vingårdar i området för att producera vin för lokalt bruk och för export till andra delar av Frankrike och Europa. På 1800-talet blev Cadillac känt för sina söta vita viner, som snabbt blev populära bland den franska adeln och finansiella eliten.

Idag är Cadillac en del av appellationen Cadillac Côtes de Bordeaux, som omfattar en rad kommuner i regionen. Vinerna som produceras här är gjorda av Sémillon, Sauvignon Blanc och Muscadelle-druvor och är kända för sin rika och komplexa smak. Sémillon ger vinerna sin fruktiga och nötiga smak, medan Sauvignon Blanc ger en frisk syra och Muscadelle ger en blommig doft.

En av de unika egenskaperna hos vinerna från Cadillac är deras 'pourriture noble' eller edelfäule. Detta är en form av botrytis cinerea-svamp som växer på druvorna och orsakar att de torkar ut, vilket resulterar i en hög koncentration av socker och smakämnen i druvorna. Detta ger vinerna från Cadillac en söt och komplex smakprofil som skiljer sig från andra vita viner.

Vinet från Cadillac passar utmärkt som aperitif och är också en utmärkt följeslagare till många olika rätter, inklusive ostron, foie gras, blåmögelost och frukt. Viner från Cadillac kan också åldras under många år och utveckla nya smaker och aromer.

Cadillac är inte det mest kända vindistriktet i Bordeaux, men dess viner har en lojal följande bland vinälskare och är väl värda att utforska för alla som vill upptäcka nya smaker och upplevelser. Så om du har möjlighet att prova en flaska vin från Cadillac, ta chansen och njut av dess unika smak och historia.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du