Filtrera & anpassa

Viner med Traminer

Vindruvan Traminer är en av de äldsta druvsorterna i världen, med ursprung i norra Italien. Idag odlas den i många olika delar av världen, såsom Tyskland, -sterrike, Frankrike och USA.Traminerdruvan är känd för sin intensiva doft och smak av blommor ...

Läs mer om Traminer
Dölj atlas

Mer om vin med Traminer

Vindruvan Traminer är en av de äldsta druvsorterna i världen, med ursprung i norra Italien. Idag odlas den i många olika delar av världen, såsom Tyskland, ?-sterrike, Frankrike och USA.

Traminerdruvan är känd för sin intensiva doft och smak av blommor, honung och kryddor. Detta gör den till en utmärkt druva för att göra söta och aromatiska viner, särskilt de som kallas för 'Gewürztraminer'. Dessa viner passar utmärkt till kryddiga rätter som indisk mat, thailändsk mat eller kinesisk mat.

Förutom Gewürztraminer finns det även andra varianter av Traminer-druvan som används för att göra olika typer av viner. Exempelvis används Traminer-druvan för att göra vita viner som är torra och friska, såsom de som kommer från Alsace-området i Frankrike. Dessa viner passar bra till skaldjur och fiskrätter.

Traminer-druvan är relativt svår att odla eftersom den är känslig för sjukdomar och mognar sent på säsongen. Men om den odlas på rätt sätt kan den ge högkvalitativa viner med en unik smakprofil.

Sammanfattningsvis är Traminer-druvan en av de äldsta och mest mångsidiga druvsorterna i världen. Dess aromatiska smakprofil gör den idealisk för att göra söta och kryddiga viner som passar utmärkt till maträtter från olika delar av världen. Om du letar efter ett unikt vin att njuta av till din nästa måltid, kan Traminer-viner vara ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du