Filtrera & anpassa

Viner med Tocai/Tocai Friulano

Tocai Friulano, eller bara Tocai som den oftast kallas, är en vindruva som har sina rötter i regionen Friuli i nordöstra Italien. Denna druva har länge varit en favorit bland vinälskare och har blivit alltmer populär på senare år.Tocai-vindruvan är ...

Läs mer om Tocai/Tocai Friulano

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Tocai/Tocai Friulano

Tocai Friulano, eller bara Tocai som den oftast kallas, är en vindruva som har sina rötter i regionen Friuli i nordöstra Italien. Denna druva har länge varit en favorit bland vinälskare och har blivit alltmer populär på senare år.

Tocai-vindruvan är känd för att ge viner med en frisk och fruktig smak med en touch av bitterhet och örter. Den passar utmärkt till maträtter med starka smaker, särskilt fisk och skaldjur, men också till pasta och risotto.

Tocai-vindruvan trivs bäst i det kalla klimatet i Friuli, där jordmånen är rik på mineraler och kalksten. Det är en relativt lättodlad druva som ger högavkastande viner med god kvalitet. Vinerna från Tocai är vanligtvis torra och har en hög syrahalt, vilket gör dem utmärkta för att åldras.

Tocai har dock haft en del problem de senaste åren. Namnet 'Tocai' är också namnet på en ungersk dessertvin, vilket har skapat en konflikt mellan Ungern och Italien. Som ett resultat av detta har EU beslutat att Tocai-vindruvan ska byta namn till Friulano, för att undvika förväxling med den ungerska vinen.

Trots denna kontrovers är Tocai-vindruvan fortfarande en av de mest älskade och respekterade vinerna i Italien. Dess kvalitet och karaktär har gjort den till en populär vinprodukt som tilltalar både nya och erfarna vinälskare. Så nästa gång du vill prova något nytt, varför inte prova ett vin gjort på Tocai Friulano?

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du