Filtrera & anpassa

Viner producerade på Tinta del País/Tempranillo

Tinta del Pas, även känd som Tempranillo, är en av Spaniens mest kända vindruvor och är också en av de mest odlade vindruvorna i världen. Dess popularitet kan tillskrivas dess högkvalitativa vinproduktion och dess förmåga att trivas i olika klimat ...

Läs mer om Tinta del País/Tempranillo
Dölj atlas

Mer om vin med Tinta del País/Tempranillo

Tinta del País, även känd som Tempranillo, är en av Spaniens mest kända vindruvor och är också en av de mest odlade vindruvorna i världen. Dess popularitet kan tillskrivas dess högkvalitativa vinproduktion och dess förmåga att trivas i olika klimat och jordar.

Tinta del País har sitt ursprung i Spanien, och är vanligtvis odlat i regionerna Rioja, Ribera del Duero och Toro. Dessa regioner är kända för att producera några av de finaste vinerna i Spanien, med en imponerande kvalitet och komplexitet. Tinta del País-vinerna är kända för sina fruktiga smaker med toner av mörka bär, kryddor och vanilj, samt en mjuk och silkeslen textur.

Vindruvan har också visat sig vara en utmärkt partner till mat, särskilt de som är rika på smak och kryddor. Tinta del País-vin passar perfekt till rätter som nötkött, lamm, vilt och ost, samt till spanska favoriter som tapas och paella. Dess smaker av mogna bär och kryddor kompletterar perfekt de kraftfulla smakerna i dessa rätter.

Men det är inte bara i Spanien som Tinta del País används. Vinproducenter runt om i världen har tagit upp denna vindruva och skapar nu sina egna versioner av vinet. Bland annat i Portugal, där det kallas Tinta Roriz, i Argentina, Chile och USA.

Så om du vill njuta av ett glas av denna fantastiska vindruva, leta efter viner från regioner som Rioja, Ribera del Duero eller Toro. Och när du serverar det, se till att du har några av dina favoritkryddor och en bit nötkött eller ost att njuta av det med. Du kommer att upptäcka varför Tinta del País är en av de mest populära vindruvorna i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du