Filtrera & anpassa

Viner producerade på Tinta Amarela

Tinta Amarela, eller på svenska guldfärgad röd, är en vindruva som är vanligt förekommande i Portugal och Spanien. Dess karakteristiska egenskaper gör den mycket användbar för vinframställning och den är därför en viktig ingrediens i många av ...

Läs mer om Tinta Amarela
Dölj atlas

Mer om vin med Tinta Amarela

Tinta Amarela, eller på svenska 'guldfärgad röd', är en vindruva som är vanligt förekommande i Portugal och Spanien. Dess karakteristiska egenskaper gör den mycket användbar för vinframställning och den är därför en viktig ingrediens i många av regionens mest kända viner.

Denna vindruva trivs bäst i ett varmt och torrt klimat och är vanligtvis planterad i söderläge för att maximera solljusets effekt. Den är känd för sin höga kvalitet och rika smaker, med toner av frukt och bär. Tinta Amarela är också känd för att ha höga nivåer av antioxidanter, vilket gör den mycket hälsosam att konsumera.

När det kommer till matparning så passar Tinta Amarela bra till rätter med mustiga smaker, som stekar, grytor och långkok. Dess smaker kompletterar också ost- och charkbrickor, liksom choklad- och bär-desserter.

Trots att denna vindruva kanske inte är lika känd som andra sorter som Cabernet Sauvignon eller Merlot, så är dess smaker och aromer unika och väl värda att upptäcka. För vinälskare som vill prova på något nytt och spännande, är Tinta Amarela ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du