Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Refosco dal Peduncolo Rosso

Refosco dal Peduncolo Rosso är en vindruva som ursprungligen kommer från norra Italien, men som nu även odlas i andra delar av världen. Den trivs bäst i ett klimat med kalla vintrar och varma somrar, vilket gör den idealisk för regioner som Friuli- ...

Läs mer om Refosco dal Peduncolo Rosso

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Refosco dal Peduncolo Rosso

Refosco dal Peduncolo Rosso är en vindruva som ursprungligen kommer från norra Italien, men som nu även odlas i andra delar av världen. Den trivs bäst i ett klimat med kalla vintrar och varma somrar, vilket gör den idealisk för regioner som Friuli-Venezia Giulia och Veneto.

Denna vindruva är känd för att producera viner med en intensiv röd färg och en kraftfull smak. De vanligaste smaknoterna är körsbär, plommon, peppar och örter. Refosco dal Peduncolo Rosso är en mycket tanninrik druva, vilket ger vinerna en sträv och fyllig karaktär.

När det gäller matpassning passar Refosco dal Peduncolo Rosso bäst till kraftfulla rätter med mycket smak, till exempel grillad kött eller vilt. Druvan passar även utmärkt till pasta med rika såser, gärna med inslag av svamp eller tomat.

I Italien är Refosco dal Peduncolo Rosso särskilt populär i regionen Friuli-Venezia Giulia där den ofta används i produktionen av den lokala rätten frico, en ost- och potatisrätt som tillagas i ugnen. Vinet passar perfekt till frico tack vare dess kraftfulla smak och höga tanninnivåer.

Sammanfattningsvis är Refosco dal Peduncolo Rosso en kraftfull vindruva som producerar viner med intensiv röd färg och en fyllig smak med inslag av körsbär, plommon och örter. Denna druva trivs bäst i ett klimat med kalla vintrar och varma somrar och passar utmärkt till kraftfulla rätter med mycket smak såsom grillat kött och pasta med rika såser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du