Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Prugnolo Gentile

Vindruvan Prugnolo Gentile är en av de mest kända druvsorterna i Italien och är särskilt vanlig i regionen Toscana. Denna druva används främst för att göra det kända italienska rödvinet Vino Nobile di Montepulciano.Prugnolo Gentile-druvan har en mörk ...

Läs mer om Prugnolo Gentile

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Prugnolo Gentile

Vindruvan Prugnolo Gentile är en av de mest kända druvsorterna i Italien och är särskilt vanlig i regionen Toscana. Denna druva används främst för att göra det kända italienska rödvinet Vino Nobile di Montepulciano.

Prugnolo Gentile-druvan har en mörk färg och en robust smak som passar utmärkt till maträtter med kraftiga smaker. Detta inkluderar rätter med rött kött, vilt, pasta med tomatsås och rätter med starka kryddor.

Toscana-regionen, där Prugnolo Gentile-druvan odlas, är känd för sin skönhet och kultur, vilket lockar många turister varje år. De många vinodlingarna i området erbjuder också en spännande och viktig upplevelse för besökare som vill utforska områdets vinproduktion.

Att prova ett glas av Vino Nobile di Montepulciano är en upplevelse som bör upplevas för alla vinälskare. Prugnolo Gentile-druvan har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken och har blivit en viktig del av Italiens vinproduktion. Så nästa gång du befinner dig i Toscana eller ser en flaska Vino Nobile di Montepulciano på hyllan i din lokala vinhandel, ta chansen att uppleva en av Italiens mest berömda druvor och dess läckra smaker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du