Filtrera & anpassa

Viner med Primitivo

Vindruvan Primitivo har sitt ursprung i södra Italien, närmare bestämt i regionen Apulien. Här har den odlats i århundraden och är idag en av de mest populära druvsorterna i regionen.Primitivo är en tacksam druva att odla då den trivs i det varma ...

Läs mer om Primitivo
Dölj atlas

Mer om vin med Primitivo

Vindruvan Primitivo har sitt ursprung i södra Italien, närmare bestämt i regionen Apulien. Här har den odlats i århundraden och är idag en av de mest populära druvsorterna i regionen.

Primitivo är en tacksam druva att odla då den trivs i det varma klimatet och de torra jordarna som finns i Apulien. Druvorna mognar tidigt och ger en hög sockerhalt vilket resulterar i en fyllig och alkoholstark smak.

När det gäller mat passar Primitivo utmärkt till rätter med mustiga smaker och hög fetthalt. Till exempel passar den utmärkt till grillad kött, vilt och ost. Primitivo har även en frisk syra som gör den till en bra följeslagare till rätter med tomater och olivolja, som exempelvis pasta med tomatsås.

En annan anledning till Primitivos popularitet är att den ofta används som en huvudingrediens i de kraftfulla italienska vinerna från regionen Apulien, där druvan har sitt ursprung. Vinerna har ofta en djup röd färg och en fyllig smak med inslag av björnbär, plommon och kryddor.

Sammanfattningsvis är Primitivo en lättodlad druva som trivs i det varma klimatet i Apulien. Dess höga sockerhalt ger vinerna en fyllig och alkoholstark smak som passar utmärkt till rätter med hög fetthalt. Primitivo är en av grundstenarna i de kraftfulla italienska vinerna från regionen, och är idag en av de mest populära druvsorterna i södra Italien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du