Filtrera & anpassa

Viner producerade på Pinot Nero

Pinot Nero, även känd som Pinot Noir, är en druva som har en lång och fascinerande historia. Den här druvan är känd för att vara svår att odla, men den ger också en av de mest utsökta röda vinerna i världen.Pinot Nero växer vanligtvis i svala klimat ...

Läs mer om Pinot Nero

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Dölj atlas

Mer om vin med Pinot Nero

Pinot Nero, även känd som Pinot Noir, är en druva som har en lång och fascinerande historia. Den här druvan är känd för att vara svår att odla, men den ger också en av de mest utsökta röda vinerna i världen.

Pinot Nero växer vanligtvis i svala klimat, vilket gör att den trivs i regioner som Bourgogne i Frankrike och Oregon i USA. Denna druva är också en av de vanligaste druvorna som odlas i Tyskland och ?-sterrike. De kalla nätterna och den milda sommaren gör att druvan kan utveckla sin karakteristiska smak och arom.

När det gäller matparning är Pinot Nero en allsidig druva som kan passa till många olika rätter. Den passar utmärkt till lättare maträtter som kyckling eller fisk, men också till mat med högre fetthalt, som exempelvis anka eller lamm. Dess mjuka och smakrika karaktär gör att den också passar till vegetariska rätter som grillade grönsaker eller svamp.

När du provar ett Pinot Nero-vin kommer du att uppleva en delikat smak av röda bär, som körsbär och hallon, och en lätt kryddighet. Vinet har också en mjuk och silkeslen textur, vilket gör att det är en fröjd att dricka.

Sammanfattningsvis är Pinot Nero en druva som är känd för sin känslighet och elegans. Dess ursprung i svala klimat ger den dess karaktäristiska smak och doft, och dess mångsidighet gör att den passar till många olika maträtter. Om du letar efter ett vin som är både smakfullt och mångsidigt, så är Pinot Nero ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du