Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Pecorino

Vindruvan Pecorino är en spännande och mångsidig druva som har sitt ursprung i den italienska regionen Marche. Namnet Pecorino kommer från det italienska ordet för får, eftersom druvan traditionellt odlades i områden där fåren betade.Idag är Pecorino ...

Läs mer om Pecorino

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Pecorino

Vindruvan Pecorino är en spännande och mångsidig druva som har sitt ursprung i den italienska regionen Marche. Namnet Pecorino kommer från det italienska ordet för får, eftersom druvan traditionellt odlades i områden där fåren betade.

Idag är Pecorino en allt mer populär druva som odlas i hela Italien och även i andra delar av världen, såsom Australien och USA. Druvan har en unik smakprofil med inslag av citrus, aprikos och en lätt mineralitet, vilket gör den till ett utmärkt val för mat med starka smaker.

Pecorino passar särskilt bra till fiskrätter, särskilt rätter med starka smaker som grillad tonfisk eller räkor med vitlök och chili. Druvan är också utmärkt att servera tillsammans med hårda ostar och färska grönsaker, som en del av en lättare måltid eller aperitif.

Pecorino odlas bäst i områden med hög höjd och svala nätter, vilket ger druvan dess unika smakprofil. Druvan trivs också på jordar som är rika på mineraler och kalksten, vilket ger en härlig friskhet och syra till vinet.

Sammanfattningsvis är Pecorino en spännande och mångsidig druva som passar utmärkt till mat med starka smaker och som trivs på höjder med kalkrika jordar. Om du vill prova på något nytt och spännande i vinväg, kan Pecorino vara ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du