Filtrera & anpassa

Viner producerade på Melon de Bourgogne

Melon de Bourgogne är en druva som ursprungligen kommer från Bourgogne i Frankrike, men som numera är mer känd för sin odling i Loiredalen. Denna druva är en av de viktigaste druvsorterna i regionen och används för att skapa det berömda vinet ...

Läs mer om Melon de Bourgogne

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Melon de Bourgogne

Melon de Bourgogne är en druva som ursprungligen kommer från Bourgogne i Frankrike, men som numera är mer känd för sin odling i Loiredalen. Denna druva är en av de viktigaste druvsorterna i regionen och används för att skapa det berömda vinet Muscadet.

Melon de Bourgogne är en rätt tålig druva som trivs på den karga jordmånen i Loiredalen. Denna jord ger vinet dess karaktäristiska mineralitet och friska smaker av gröna äpplen och citrus. De flesta vingårdar som odlar Melon de Bourgogne ligger i området runt floden Sèvre et Maine.

Vinet som skapas med Melon de Bourgogne är en utmärkt matchning för skaldjur och fiskrätter, särskilt ostron. Vinet är också perfekt som aperitif och passar väl till lättare sommarmat. Muscadetviner kan ofta kännas lite torra och syrliga, men de är också väldigt uppfriskande och lätta på tungan.

Melon de Bourgogne har en intressant historia. Druvan odlades ursprungligen i Bourgogne, men när vinlusen Phylloxera decimerade vingårdarna där på 1800-talet, blev Melon de Bourgogne en populär ersättning i Loiredalen. På grund av dess relativt enkla odling blev druvan en viktig del av regionens vinförsörjning och dess popularitet har hållit i sig ända sedan dess.

Sammanfattningsvis är Melon de Bourgogne en tålig druva som trivs på den karga jordmånen i Loiredalen och används för att skapa det berömda vinet Muscadet. Vinet passar utmärkt till skaldjur, fisk och sommarmat, och är en uppfriskande och lätt dryck som är perfekt för varmare dagar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du