Filtrera & anpassa

Viner producerade på Mataro

Vindruvan Mataro, även känd som Mourvdre, är en robust druva som är vanligt förekommande i södra Frankrike, Spanien och Kalifornien. Dess tjocka skal ger den en mörk färg och en smak som ofta beskrivs som kryddig med toner av lakrits och bär.Mataro ...

Läs mer om Mataro
Dölj atlas

Mer om vin med Mataro

Vindruvan Mataro, även känd som Mourvèdre, är en robust druva som är vanligt förekommande i södra Frankrike, Spanien och Kalifornien. Dess tjocka skal ger den en mörk färg och en smak som ofta beskrivs som kryddig med toner av lakrits och bär.

Mataro växer bäst i varma och torra klimat, där den kan mogna fullt ut och utveckla sin komplexa smakprofil. Det är inte ovanligt att hitta Mataro som en av huvudingredienserna i Rhône-vinblandningar och i många spanska viner från regioner som Priorat och Jumilla.

Mataro passar bra till mat som har en tydlig smakprofil, särskilt mat som innehåller mycket kryddor. Det går bra att para ihop den med rött kött, vilt, lamm, charkuterier och ost. På grund av sin höga syrahalt fungerar Mataro också bra till mat med högt fettinnehåll, som grillade rätter eller stekar.

Mataro är också en druva som lämpar sig väl för lagring, vilket gör att vinerna utvecklas och blir bättre med tiden. Detta beror på dess höga tanninhalt och densitet, vilket gör att vinerna blir strukturerade och balanserade.

Sammanfattningsvis är Mataro en spännande druva med en mörk färg och kryddig smakprofil. Den trivs bäst i varma och torra klimat och passar bra till mat med tydlig smakprofil och högt fettinnehåll. Dess höga tanninhalt och densitet gör den också lämplig för lagring. Så nästa gång du vill prova på något annat än det vanliga, ta en flaska Mataro och njut av dess komplexa smaker!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du