Filtrera & anpassa

Viner producerade på Lambrusco

Lambrusco är en italiensk vindruva som ofta används för att producera mousserande rött vin. Denna druva växer huvudsakligen i regionerna Emilia-Romagna och Lombardiet i norra Italien. Området runt staden Modena anses vara en av de främsta platserna ...

Läs mer om Lambrusco

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Lambrusco

Lambrusco är en italiensk vindruva som ofta används för att producera mousserande rött vin. Denna druva växer huvudsakligen i regionerna Emilia-Romagna och Lombardiet i norra Italien. Området runt staden Modena anses vara en av de främsta platserna för odling av Lambrusco.

Lambrusco har en unik smakprofil som kan vara både fruktig och kryddig. Vinet som produceras från denna druva varierar från torrt till sött och kan ha en lätt bubblighet eller en starkare mousse. Detta gör att Lambrusco passar till en mängd olika rätter, från färsk pasta och pizza till starka ostar och grillad kött.

Det finns flera sorter av Lambrusco-druvan, inklusive Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa och Lambrusco Salamino. Var och en av dessa sorter har en unik smak och används i olika typer av viner. Lambrusco di Sorbara anses vara den finaste sorten, medan Lambrusco Grasparossa används ofta för att göra mer robusta och kraftfulla viner.

Lambrusco-viner har en lång historia i Italien och har blivit en populär export runt om i världen. Det har dock funnits en tendens att betrakta Lambrusco som ett 'billigt' vin, vilket har lett till en försämrad image. Men de senaste åren har det skett en förbättring av kvaliteten på Lambrusco-viner, vilket har hjälpt till att återupprätta dess status som en högkvalitativ druva och vinproducent.

Sammanfattningsvis är Lambrusco en unik italiensk druva som producerar ett brett spektrum av viner med olika smakprofiler. Denna druva växer främst i norra Italien, i regionerna Emilia-Romagna och Lombardiet. Lambrusco passar utmärkt till en mängd olika maträtter, från pizza till grillat kött, och det finns flera sorter att välja mellan. ?'ven om det har funnits en tendens att betrakta Lambrusco som ett billigt vin har kvaliteten på dessa viner förbättrats och dess rykte har återupprättats som en högkvalitativ vinproducent.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du