Filtrera & anpassa

Viner med Lagrein

Lagrein är en vindruva som ursprungligen kommer från norra Italien, närmare bestämt från regionen Alto Adige i Tyrolen. Denna druva har blivit alltmer populär de senaste åren, särskilt bland vinälskare som söker nya och spännande smaker.Lagrein- ...

Läs mer om Lagrein
Dölj atlas

Mer om vin med Lagrein

Lagrein är en vindruva som ursprungligen kommer från norra Italien, närmare bestämt från regionen Alto Adige i Tyrolen. Denna druva har blivit alltmer populär de senaste åren, särskilt bland vinälskare som söker nya och spännande smaker.

Lagrein-vindruvan växer främst i Alto Adige, där de varma dagarna och de kalla nätterna ger druvorna en unik smakprofil. Denna druva har en djup röd färg och producerar viner med hög syrahalt och en stark fruktighet. Vinerna är kraftfulla, tanninrika och kan åldras väl.

Tack vare sin höga syrahalt passar Lagrein-vinet utmärkt till kraftiga maträtter som nöt- och viltkött, grytor och kryddstarka rätter. Dessutom är det en utmärkt följeslagare till ostbrickan med hårdostar.

Det är dock viktigt att poängtera att vinet inte ska serveras för varmt, runt 16-18 grader Celsius är optimalt för att uppnå bästa smakupplevelse.

?'ven om Lagrein inte är en välkänd druva utanför Italien, har dess popularitet ökat stadigt de senaste åren. Vinet har en unik smakprofil som passar till många olika maträtter och är definitivt värt att prova för den som söker nya smaker och erfarenheter inom vinvärlden.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du