Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Kerner

Vindruvan Kerner är en populär druva som odlas i Tyskland och andra delar av världen. Denna druva är en korsning mellan två andra druvor, Trollinger och Riesling, och fick sitt namn från poeten och musikern Justinus Kerner.Kerner-vindruvan är ...

Läs mer om Kerner
Dölj atlas

Mer om vin med Kerner

Vindruvan Kerner är en populär druva som odlas i Tyskland och andra delar av världen. Denna druva är en korsning mellan två andra druvor, Trollinger och Riesling, och fick sitt namn från poeten och musikern Justinus Kerner.

Kerner-vindruvan är vanligtvis lätt att odla och trivs i ett klimat som är svalt och fuktigt. Den är känd för att producera högkvalitativt vin med en hög syrahalt och aromatiska egenskaper. Vinet från Kerner-druvan är oftast fruktigt, med smaker av citrus, persika och aprikos. Dess syrliga smak gör det perfekt att dricka som aperitif eller att njuta av tillsammans med skaldjur eller fiskrätter.

Kerner-vindruvan passar också bra till lättare maträtter, som sallader, grönsaksrätter och ost. Dess smaker och syrahalt kan också balansera kryddiga maträtter som asiatisk mat eller mexikansk mat.

Den här druvan är vanligtvis odlad i Tyskland, särskilt i regionerna Württemberg och Pfalz, men odlas också i andra delar av världen, inklusive ?-sterrike, Italien, Australien och Nya Zeeland. Tyskland är dock känt för att producera några av de bästa vinerna från Kerner-druvan.

Sammanfattningsvis är Kerner-vindruvan en populär druva som är lätt att odla och trivs i ett svalt och fuktigt klimat. Dess höga syrahalt och aromatiska egenskaper gör den perfekt för att producera högkvalitativt vin som passar bra till fiskrätter och lättare maträtter som sallader och grönsaksrätter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du