Filtrera & anpassa

Grillo

Grillo är en vindruva som vanligtvis odlas på den italienska ön Sicilien, men också i mindre utsträckning i andra delar av världen. Den är en av de vanligaste druvsorterna som används för att göra vin på Sicilien.Grillo-druvorna även kallade Riddu ...

Läs mer om Grillo

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Grillo

Grillo är en vindruva som vanligtvis odlas på den italienska ön Sicilien, men också i mindre utsträckning i andra delar av världen. Den är en av de vanligaste druvsorterna som används för att göra vin på Sicilien.

Grillo-druvorna (även kallade Riddu och Rossese Bianco) är små till medelstora och har en grön-gul färg. De växer i täta klasar och ger ett högt sockerinnehåll vilket gör dem perfekta för att göra söta eller halvtorra viner. Det är därför inte så konstigt att den utgör huvudingrediensen i det italienska starkvinet Marsala som görs runt staden med samma namn på Sicilien.

I och med att trenderna och den allmänna smaken har gått mot allt torrare viner så görs idag även torra vita viner på Grillo. 


Så smakar Grillo

Grillo-viner har en härlig arom av citrusfrukter och blommor, med en frisk smak av gröna äpplen och en subtil mineralitet. De är ofta lätt kolsyrade och har en frisk syra som gör dem lätta att dricka och passar väl till varma sommardagar. Med lite fatlagring och eller ålder så kan vinerna även få en lite oljig kvalitet. 

Mat till Grillo

Grillo passar bra till många olika typer av mat, men det är framför allt den sicilianska maten som den är populär tillsammans med. Grillo-viner går utmärkt att servera tillsammans med fisk- och skaldjursrätter, särskilt tillsammans med rätter som innehåller citrus eller tomat. De fungerar också bra tillsammans med rätter av lamm eller nöt, och är utmärkta att servera som aperitif.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du