Filtrera & anpassa

Viner med Grillo

Grillo är en vindruva som vanligtvis odlas på den italienska ön Sicilien, men också i mindre utsträckning i andra delar av världen. Den är en av de vanligaste druvsorterna som används för att göra vin på Sicilien.Grillo-druvorna är små till ...

Läs mer om Grillo
Dölj atlas

Mer om vin med Grillo

Grillo är en vindruva som vanligtvis odlas på den italienska ön Sicilien, men också i mindre utsträckning i andra delar av världen. Den är en av de vanligaste druvsorterna som används för att göra vin på Sicilien.

Grillo-druvorna är små till medelstora och har en grön-gul färg. De växer i täta klasar och ger ett högt sockerinnehåll vilket gör dem perfekta för att göra söta eller halvtorra viner.

Grillo passar bra till många olika typer av mat, men det är framför allt den sicilianska maten som den är populär tillsammans med. Grillo-viner går utmärkt att servera tillsammans med fisk- och skaldjursrätter, särskilt tillsammans med rätter som innehåller citrus eller tomat. De fungerar också bra tillsammans med rätter av lamm eller nöt, och är utmärkta att servera som aperitif.

Grillo-viner har en härlig arom av citrusfrukter och blommor, med en frisk smak av gröna äpplen och en subtil mineralitet. De är ofta lätt kolsyrade och har en frisk syra som gör dem lätta att dricka och passar väl till varma sommardagar.

Sammanfattningsvis är Grillo en druva som är väl lämpad för att göra söta eller halvtorra viner, och som passar utmärkt tillsammans med sicilianska maträtter, särskilt fisk och skaldjur. Dessa viner har en frisk syra och en härlig citrus- och blomdoft som gör dem lätta och behagliga att dricka.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du