Filtrera & anpassa

Viner med Grauburgunder

Grauburgunder, eller Pinot Gris som den också kallas, är en druva med en intressant historia och en bred användning inom mat och dryck. Denna druva har sitt ursprung i Frankrike men odlas nu runt om i världen, med stora mängder som produceras i ...

Läs mer om Grauburgunder
Dölj atlas

Mer om vin med Grauburgunder

Grauburgunder, eller Pinot Gris som den också kallas, är en druva med en intressant historia och en bred användning inom mat och dryck. Denna druva har sitt ursprung i Frankrike men odlas nu runt om i världen, med stora mängder som produceras i Tyskland, ?-sterrike och Italien.

Grauburgunder växer bäst i områden med svala klimat och hög höjd, där jordmånen har hög halt av mineraler. Denna druva trivs i en mängd olika jordtyper, inklusive kalksten, lera och sand, vilket ger den olika smaker och stilar beroende på ursprung och vinmakningsmetoder.

När det gäller matparningar passar Grauburgunder utmärkt till en mängd olika rätter. Den fungerar bra med lätta rätter som sallader, fisk och skaldjur, men också till mer smakrika rätter som grillat kött och fågel. Grauburgunder kan även användas som en apéritif och fungerar utmärkt med ostbrickor, särskilt mjuka ostar.

När det gäller vinframställning är Grauburgunder en druva som lätt påverkas av miljöfaktorer, såsom temperatur och jordförhållanden, vilket ger viner med en mängd olika smaker och stilar. Generellt sett har Grauburgunder ett lätt och fruktigt smakprofil, med smaker av äpple, päron, citrus och honung. Det kan också ha en mer kryddig eller nötaktig smak beroende på ursprung och vinmakning.

Grauburgunder är en mångsidig druva som kan passa de flesta smaker och preferenser. Dess rika historia och breda användning i mat och dryck gör det till en druva att utforska och upptäcka för alla som är intresserade av vin och kulinariska upplevelser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du