Filtrera & anpassa

Viner producerade på Godello

Godello är en spansk vindruva som traditionellt har odlats i regionen Galicien i nordvästra Spanien. Den trivs i ett klimat med svala nätter och fuktig luft och växer bäst på höga höjder. Godello har en unik smakprofil med en balanserad syra och en ...

Läs mer om Godello

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Godello

Godello är en spansk vindruva som traditionellt har odlats i regionen Galicien i nordvästra Spanien. Den trivs i ett klimat med svala nätter och fuktig luft och växer bäst på höga höjder. Godello har en unik smakprofil med en balanserad syra och en intensiv fruktighet, med noter av gröna äpplen och aprikoser. Dessutom har den ofta en mineralisk ton med inslag av sten och jord.

Godelloviner passar perfekt till skaldjur och fiskrätter, men fungerar också utmärkt till sallader och lätta sommarrätter. Vinerna är vanligtvis friska och fruktiga, med en mjuk och silkeslen konsistens som gör dem lättdruckna. Godelloviner kan också åldras väl och få en mer nötig smakton med åren.

Trots att Godello var relativt okänd utanför Spanien för bara några decennier sedan, har den blivit allt mer populär i internationella vinmarknader. Detta beror på dess unika smakprofil och dess förmåga att para sig väl med en mängd olika maträtter.

Det är också värt att nämna att produktionen av Godelloviner i Galicien har ökat kraftigt under de senaste åren, vilket har bidragit till att sätta regionen på kartan som en av Spaniens mest intressanta vinproducerande regioner. Så om du vill prova på något nytt och spännande, ta en flaska Godellovin och upplev dess unika smak själv!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du