Filtrera & anpassa

Viner producerade på Friulano

Friulano är en vindruva som växer i regionen Friuli i norra Italien. Denna druva, som tidigare kallades Tocai Friulano, är känd för sin eleganta och aromatiska karaktär som passar utmärkt till många maträtter.Friulano-vindruvan trivs särskilt bra i ...

Läs mer om Friulano
Dölj atlas

Mer om vin med Friulano

Friulano är en vindruva som växer i regionen Friuli i norra Italien. Denna druva, som tidigare kallades Tocai Friulano, är känd för sin eleganta och aromatiska karaktär som passar utmärkt till många maträtter.

Friulano-vindruvan trivs särskilt bra i det kuperade och kyliga klimatet i Friuli-området. Detta ger druvan dess unika smakprofil som ofta beskrivs som fruktig och med inslag av honung och mandel. Druvan ger också en hög syrahalt som gör att vinerna kan lagras under en längre tid.

När det kommer till matpassning, så passar Friulano utmärkt till en rad olika maträtter. Vinet fungerar perfekt till lättare fisk- och skaldjursrätter, som exempelvis grillad vit fisk med färsk dill och citron. Vinet fungerar också utmärkt till sallader, som en melonsallad med prosciutto och mynta, eller till pastarätter med ljus sås.

Ett annat sätt att njuta av Friulano-vinet är att kombinera det med lokala rätter från Friuli-regionen. Detta kan inkludera rätter som frico, en ost- och potatispannkaka, eller polenta med färsk tryffel. Vinet passar också perfekt till den lokala skinkan San Daniele, en delikatess som produceras i regionen.

Sammanfattningsvis är Friulano en spännande vindruva med en unik smakprofil som passar till en rad olika maträtter. Det är ett vin som verkligen representerar regionen Friuli och som har blivit en favorit bland både vinexperter och matälskare världen över.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du