Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Codega

Vindruvan Codega, även känd som Codega do Larinho, är en av de vanligaste druvsorterna som odlas i regionen Douro i Portugal. Den trivs i den torra och steniga marken i området, där den odlas på höga terrasser längs med floden Douro.Codega är en vit ...

Läs mer om Codega
Dölj atlas

Mer om vin med Codega

Vindruvan Codega, även känd som Codega do Larinho, är en av de vanligaste druvsorterna som odlas i regionen Douro i Portugal. Den trivs i den torra och steniga marken i området, där den odlas på höga terrasser längs med floden Douro.

Codega är en vit druva som ger ett aromatiskt vin med hög syra och en subtil fruktighet. Vinerna från Codega används ofta i blandningar, där de ger en friskhet och syra som balanserar ut andra mer mogen och robusta druvor.

Traditionellt används Codega för att göra det portugisiska vinet Vinho Verde, som ofta serveras kylt och passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter. Dessutom passar Codega väl till sallader, lättare pastarätter och andra lättare maträtter på grund av dess friska och fruktiga smak.

I Portugal har Codega länge varit en viktig del av landets vinproduktion, men den har på senare tid även börjat vinna popularitet i andra delar av världen. Trots att Codega inte är den mest kända druvan, är den en spännande och intressant druva som ger vinmakare möjlighet att skapa viner med en unik karaktär och smakprofil.

Så nästa gång du är på jakt efter ett friskt och aromatiskt vin att njuta av till lättare maträtter, överväg att prova en flaska från Codega-druvan. Du kan vara säker på att du upptäcker en spännande smakupplevelse från en av Portugals mest älskade druvor.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du