Filtrera & anpassa

Viner med Alicante Bouschet

Alicante Bouschet är en vindruva som är välkänd för sin unika egenskap att ha en mörk färg på både druvor och juice. Ursprungligen härstammar den från Frankrike, men den odlas nu över hela världen, inklusive i Spanien, Portugal och Kalifornien.Denna ...

Läs mer om Alicante Bouschet
Dölj atlas

Mer om vin med Alicante Bouschet

Alicante Bouschet är en vindruva som är välkänd för sin unika egenskap att ha en mörk färg på både druvor och juice. Ursprungligen härstammar den från Frankrike, men den odlas nu över hela världen, inklusive i Spanien, Portugal och Kalifornien.

Denna druva trivs i varma och torra klimat och kräver mycket solsken för att mogna ordentligt. Dessutom är det en av de få druvorna som har rött fruktkött, vilket gör den idealisk för tillverkning av starka, mörka viner med en fyllig smak.

Alicante Bouschet passar särskilt bra till kraftiga och smakrika rätter, såsom grillat kött, vilt, ost och chokladbaserade desserter. Dess höga tannin- och syrahalt gör att det passar utmärkt till rätter med rika smaker och hög fetthalt.

En annan anledning till att Alicante Bouschet är så populär är dess förmåga att åldras väl. Detta innebär att det kan lagras under lång tid och utveckla en djupare och mer komplex smakprofil med tiden.

Sammanfattningsvis är Alicante Bouschet en imponerande druva som är välkänd för sin mörka färg, sin smak och sin förmåga att åldras väl. Den trivs i varma och torra klimat och passar utmärkt till kraftiga och smakrika rätter, särskilt de med hög fetthalt. Så om du letar efter en vinupplevelse som är fyllig och komplex, är Alicante Bouschet ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du