Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2016

Vad tyckte du?

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2016

USA, Santa Maria Valley, 750 ml, 13,5%

Ett efterlängtat vin till butiken är Au Bon Climats Santa Barbara County Chardonnay för sin tillgängliga och högkvalitativa stil och matvänliga anslag. Till det här vinet kommer druvorna huvudsakligen från Bien Nacido, Rancho Vinedo och Los Alamos. Druvorna får sitta kvar på sina kluster vid jäsning ···

Detta vin lanseras 2018-11-19 10:00
Styckvis

219:-

/flaska
Låda (12 st)

219:-

/flaska, totalt 2 628:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor nyanserad doft med inslag av vita persikor, gröna äpplen och en liten ton av fat och örter. Fyllig och komplex smak. Dominerande inslag är vita persikor, Golden Delicious-äpplen och en snyggt integrerad fatkaraktär. I eftersmaken hittar vi örter, mogna citroner och brynt smör.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett efterlängtat vin till butiken är Au Bon Climats Santa Barbara County Chardonnay för sin tillgängliga och högkvalitativa stil och matvänliga anslag. Till det här vinet kommer druvorna huvudsakligen från Bien Nacido, Rancho Vinedo och Los Alamos. Druvorna får sitta kvar på sina kluster vid jäsning på traditionellt burgundiskt vis. Jäsningen sker på neutrala franska barriquer där sedan vinet får ligga och vila upp sig tillsammans med jästfällningen i ca 9 månader innan buteljering. Ingen filtrering sker i samband med buteljering. Vinet kan därför eventuellt ha en liten slöja.

Producenten

Au Bon Climat grundades 1982 av Jim Clendenen. Under sin studietid på Santa Barbara University gjorde Jim ett utbytesår i Bordeaux och fick upp ögonen för mat och vin. Det var dock inte förrän några år senare under ett längre besök i Bourgogne som tanken på att själv börja göra vin dök upp. Småskaligheten och de enkla medel som används vid framställning av viner av absolut världsklass lockade Jim till att prova på något liknande hemma i Santa Barbara. 1982 skapade han Au Bon Climat tillsammans med Adam Tolmach, idag mest känd för Ojai Vineyard. Succén var ett faktum direkt med första årgången.

http://www.aubonclimat.com