Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chanin Wine Santa Rita Hills Pinot Noir 2020
Våra kunder tycker

Chanin WineSanta Rita Hills Pinot Noir 2020

USA, Santa Barbara, 750 ml, 13,5%

Santa Rita Hills är Chanins entry-level Pinot Noir. Klimatet är svalt och jorden är rik på kalksten, så den ger perfekta förutsättningar för att skapa premium Pinot Noir. Gavin Chanin tillhör de nya unga stjärnorna i regionen och vi är glada att kunna erbjuda detta vin i butiken. Det här är så nära ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Doften är koncentrerat elegant med toner av röda bär, kryddor, lite animalisk, rått kött. Smkane är medelfyllig i en elegant stil med toner av mogna röda bär där hallon och smultron dominerar. Fruktdriven och kryddig, mycket elegant eftersmak.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Gavin Chanin har siktet inställt på att göra pinot noir och chardonnay i värlsklass. Viner som uppvisar balans, komplexitet och elegans snarare än att slå dig i huvudet med smakrikedom. Hans viner har till och med kommit att kallas för "lågalkohol pinoter" - men det är en term som han inte riktigt gillar. "Jag tycker att de har rätt nivå på alkoholen helt enkelt" sa han till Food & Wine Magazine när de intervjuade honom 2013. Till skillnad från många av de "kultviner" som satte Kalifornien på vinkartan. 

Gavin Chanin är en ung vinmakare, knappt fyllda 30, som söker ut gamla vingårdar (några av de äldsta i landet) i det svala klimatet i Santa Barbara County i Kalifornien. Inriktningen är på terroir - det vill säga att vinerna ska vara ett uttryck för sin växtplats - och alla viner görs på druvor från en och samma vingård. 

Som många andra unga vinmakare är Gavin Chanin miljömedveten. Alla vingårdar brukas ekologiskt och han tillsätter så lite han kan i sina viner. Han använder varken kommersiell jäst, enzymer eller bakterier i vinmakandet och han filtrerar inte sina viner. Trots att han är ganska ny i branschen (Chanin grundades 2007) har han redan fått riktigt bra omdömen om sina viner (av bland andra Jancis Robinson). Chanin Wine gör närmare dussinet olika viner på chardonnay och pinot noir som fått 90-94 poäng av bland andra Wine Spectator och The Wine Anorak.

http://chaninwine.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du