Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery Cuvee Alyce Pinot Noir  2019
Våra kunder tycker

Walter Hansel WineryCuvee Alyce Pinot Noir 2019

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Cuvee Alyce har fått namn efter Walter Hansels mor och kommer från en liten del av North Slope som har mycket lera. Här kämpar vinrankorna verkligen för att ge frukt och den minimala avkastningen ger stora och rika viner med massor av smak.

Styckvis

639 kr

/flaska
Låda (12 st)

7 668 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Stor doft av jordgubbar, bigarråer och skogsbär som ackompanjeras av exotiska kryddor och fat. Smaken är klassiskt generös där den tydliga fruktigheten harmoniserar med den friska syran och de lena tanninerna som hänger kvar länge i den homogena eftersmaken.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cuvee Alyce har fått namn efter Walter Hansels mor och kommer från en liten del av North Slope som har mycket lera. Här kämpar vinrankorna verkligen för att ge frukt och den minimala avkastningen ger stora och rika viner med massor av smak.

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du