Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fine Wines Wildenstam lyfter Oregon

Vad tyckte du?

Fine Wines Wildenstam lyfter Oregon

USA, Oregon, 750 ml, 13%

Philip Wildenstam är poddaren som lyfter skrot och tappar hår. Hörs i de populära poddarna "Styrkelabbet" och "I dag lyfter vi" på styrkelabbet.se, när han inte äter och dricker sig genom världen.  Så här beskriver Philip själv lådan som han har tagit fram: "Första gången jag besökte Oregon hade v ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

"Breaking Ground" Pinot Noir 2015 - Adelsheim Vineyard (1 flaska)

David Adelsheim är gudfadern inom Oregons vinnäring. Han och ex-frun Ginny planterade sina första rankor i Chehalem Mountains och Breaking Ground innehåller enbart druvor från just detta område. Vinet är en vacker pinot noir som bjuder på fräsch doft av mörka hallon, körsbär, mogna jordgubbar, rostade anisfrön och kakao. Detta balanseras upp av en pigg syra och fina tanniner vilket ger vinet en mjuk struktur hela vägen 

igenom. Eftersmaken levererar lager på lager av svart te, kakao och örter. En klassisk Oregon-stil från en mycket fin årgång.

 

"Staking Claim" Chardonnay 2016 - Adelsheim Vineyard (1 flaska)

Staking Claim Chardonnay 2016 för tankarna till Meursault med sin generösa doft av solmogen citron, apelsinskal, honung och rostat bröd tillsammans med nötiga och kryddiga nyanser av lättrostade hasselnötter och kardemumma. Allt som hittas i doften återfinns i den silkeslena smaken som i sin förlängning även bjuder på blommor, brioche och mineral. Adelsheim gör grymt fin Chardonnay i en stil som ligger mitt emellan Bourgogne och Kalifornien, elegans och kraft i samma paket. Druvorna kommer från egna odlingar i Chehalem Mountains.

 

Gamay Noir "Lutte" 2018 - Division Wine Making Company (1 flaska)

“Lutte” produceras av druvor från unga vinrankor för att ge en drickbar Gamay som balanserar frukt och funk som det bästa från Brouilly eller Morgon. Frisk, kryddig och fruktig med en örtighet av kryddnejlika och torkade apelsinskal. "Lutte" har också en härlig animalisk ton som påminner om rimmat kött men utan att tappa luftighet och lätthet i finishen, en kombination som man inte kan annat än tycka om! 

 

Pinot Noir "Un" 2018 - Division Wine Making Company (1 flaska)

Denna årgång av "Un" är en typiska Oregon pinot noir med en vacker balansen mellan lite mognare, koncentrerad frukt och den lätt jordiga och salta nyans som karaktäriserar Willamettes terroir. Druvor från alla sju vingårdar som Division arbetar med blandas för denna cuvée, där druvorna jäses i öppna toppfat. Vinet lagras sedan mestadels i fat av neutral fransk och österrikisk ek (15% nya fat), följt av en avslutande tiden i cementtankar för en mjukare och mer nyanserad textur. Doften är mogen med toner inlagda röd körsbär, hallon med en lätt nyans av fuktig jord. Smaken är en balans mellan rikedom och friskhet, mjuka tanniner och en viss sälta.

 

"Toro y Scorpio" Riesling 2017 - Ovum  (1 flaska)

Namnet på vinet kommer från vinmakarnanas och tillika äkta makarna House stjärntecken, där Ksenija är skorpion och John oxe. Föreningen mellan dessa två tecken sammanfaller som den union som producerar Ovum. Lika delar feminin finess och maskulin kraft.

Vinet får jäsa i neutrala fat som tillåter de friska och fruktiga tonerna av citron, grapefrukt och kanderad apelsin spela de framträdande rollerna, vilket de gör länge och väl i den långa eftersmaken. Allt detta ackompanjeras av fräscha nyanser av färska örter, tall och ceder samt en angenäm sälta.

 

"Off the Grid" Riesling 2017 - Ovum (1 flaska)

Druvorna kommer från Ovums Cedar Ranch Vineyard i Illinois Valley som återfinns i sydvästra Oregon vid gränsen till Kalifornien. Juicen från dessa druvor fick jäsa m.h.a. inhemsk jäst i betongägg. Doften och smaken är mycket intensiv och koncentrerad med fruktiga toner av persika, ananas och päron som lyfts fram av en läcker syra och en fint underliggande mineralitet.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Philip Wildenstam är poddaren som lyfter skrot och tappar hår. Hörs i de populära poddarna "Styrkelabbet" och "I dag lyfter vi" på styrkelabbet.se, när han inte äter och dricker sig genom världen.

 Så här beskriver Philip själv lådan som han har tagit fram:

"Första gången jag besökte Oregon hade vi planerat på tok för få dagar där. Vi visste liksom inte vad vi skulle förvänta oss, och resan bar vidare mot välbekanta Kalifornien. Men naturen! Människorna! Portland! Maten! Vinet! Vi kom tillbaka så snart vi kunde, så klart, och hade det inte varit för den globala pandemin skulle jag och frun ha spenderat en hel månad där under vinskörden förra året. Oregon är mitt hjärtas plats på jorden.

I den här lådan hittar du bara vin från producenter jag besökt och älskar. På det urbana vineriet Division skulle jag till och med hjälpa till en dag i höstas (men det gick ju som det gick). Här i lådan får du besöka deras Gamay och Pinot Noir, i avskalade och tillgängliga versioner. 

Jämför dem gärna med det röda vinet från Adelsheim, som är pionjärer i Willamette Valley. Av dem får du både en Pinot Noir och en Chardonnay, som är sådana där viner som brukar vara med på sådana där årsbästalistor en del är lite för förtjusta i. Men väldigt gott är det. Seriösa viner som förtjänar seriös mat.

Har kastat in två flaskor Riesling från Ovum också. Druvan har funnits med från början i Oregon, men aldrig fått lika mycket kärlek som Chardonnay. Tills Ovum dök upp på scenen. Det här är klass! Skål!"

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du